Mijn favorieten

Sluisbuurt in Macharen


Graag vrijstaand en landelijk wonen?


Macharen is een dorp met een rijke historie. Macharen ligt aan de Maas, direct ten noorden van Oss. Een deel van de omgeving is natuurgebied, er zijn mooie dijken, fiets- en wandelpaden. De Oude Pastorie in Macharen ligt zelfs op een knooppunt in de meeste Brabantse fietsroutes. Daarnaast zijn er in de directe omgeving diverse bezienswaardige dorpen zoals Appeltern (met de tuinen), Batenburg, Ravenstein, Megen en Lith. Een zeer fraai wandelgebied in de omgeving is natuurgebied Herperduin.
Macharen is dus met recht: Landelijk wonen bij uitstek !

Nog slechts 2 bouwkavels (nummers: 3, 9), ten behoeve van het bouwen van een vrijstaande woning, gelegen in het nieuwbouwplan "Sluisbuurt" in Macharen.

Deze bouwkavels worden in opdracht van de gemeente Oss aangeboden. Het betreft 4 kavels die zijn gelegen op, letterlijk, een steenworp afstand van de sluis in Macharen, dus in de directe nabijheid van de Maas en omringende uiterwaarden.
Rust, ruimte en natuur zijn de kernwoorden bij deze fraaie bouwkavels.
Visualiseer hierop uw droomhuis!
De bouwvoorschriften zijn door de gemeente vastgelegd in een zogenaamd "kavelpaspoort", waarin voor elke kavel is vastgelegd wat er mogelijk is.
Deze kavelpaspoorten zijn verkrijgbaar via Bato Makelaars.

Bijzonderheden:
Het bouwen met een geregistreerde architect (uiteraard door u te bepalen) is verplicht. Deze vertaalt uw woonwensen in een bouwplan dat voldoende architectonische kwaliteit omvat.
U bent verplicht om 2 parkeerplaatsen op eigen terrein aan te leggen.
Verder hecht de gemeente Oss aan een duurzaam ontwikkelde woonomgeving. In samenwerking met andere gemeenten, woningcorporaties en bouwbedrijven, in deze regio, is daarom het Regionaal Convenant Duurzaam Bouwen opgesteld. Met het ondertekenen van het convenant willen deze partijen realiseren dat alle nieuwbouw en renovaties, in de woningbouw, duurzaam worden uitgevoerd.
Ook voor particulieren die een huis gaan bouwen, is het convenant een belangrijke leidraad. De gemeente Oss verwacht dat u in uw bouwplan de maatregelen treft die onder het kopje "woningbouw, nieuw" in het convenant zij opgenomen. Op de website www.dubo.odbn.nl vindt u meer informatie over het convenant en tips voor zelfbouwers.

Gemeente Oss helpt zelfbouwers met lagere prijzen én zelfbouw coach.
De gemeente Oss heeft de grondprijs van veel bouwkavels verlaagd met gemiddeld 20%. Voor sommige kavels loopt de prijsverlaging zelfs op tot 34%. Zo geeft Oss meer mensen de kans om hun droomwoning te bouwen. Daarnaast heeft de gemeente sinds kort een zelfbouw coach die iedereen die zelf wil bouwen, kan helpen met hun vragen.

Kavel kopen? De zelfbouwcoach helpt u op weg!
Zelf bouwen is leuk. Je heb immers de mogelijkheid om helemaal je eigen droomhuis te realiseren. Maar soms lopen zelfbouwers ook tegen obstakels aan. Dat kan van alles zijn; van onzekerheid over het procedures bij de koop van een bouwkavel tot vragen over wat je wel en niet mag bouwen. Bijvoorbeeld als je plannen hebt om een huis te bouwen waar je ouders ook bij kunnen wonen of als je wonen en werken wilt combineren. Om je hiermee te helpen, heeft de gemeente Oss de zelfbouw coach in het leven geroepen. De service van deze coach is kosteloos voor mensen die een kavel van de gemeente willen kopen of al hebben gekocht. Je kunt met Anne Zaadnoordijk in contact komen via het algemeen nummer van de gemeente 14 0412 of per mail a.zaadnoordijk@oss.nl. Mocht je je eerst willen oriënteren: alle bouwplannen waar nog bouwkavels te koop zijn én de nieuwe prijzen zijn te vinden op www.woneninoss.nl/kavels.

 

De kavelprijzen:
 
Kavel Type Woning Oppervlakte Kavel Kavelprijs k.k. exclusief 
21 % BTW
Kavelprijs k.k. incl. 21 % BTW
   3 Vrijstaand ± 434 m² € 100.254,- (OPTIE)      
€ 121.307,-
   8 Vrijstaand ± 420 m² (VERKOCHT) (VERKOCHT)
   9 Vrijstaand ± 420 m² € 97.020,- € 117.394,-
  10 Vrijstaand ± 499 m² (VERKOCHT) (VERKOCHT)Hieronder vindt u enkele sfeerimpressies van de omgeving